3 Απρίλιος, 2018

3 Απρίλιος, 2018

21:15 To 22:30

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

5 €

Event Description

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών «Θεατρονόμοι», παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Μεταναααάστε ή είμαστε παρά πολλοί πάνω στην @%*&% τη βάρκα» του Ματέι Βίζνιεκ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Παπανίκου.

Το έργο θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή του  Δημοτικού Θεάτρου  «Αστέρια» (Π.Κωστοπούλου 4), την Τρίτη 3 Απριλίου στις 21:15.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη της Διακονίας των κρατουμένων «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» του Πατρός Γερβάσιου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία ξεκινά με 115 άτομα πάνω σε μια βάρκα με κατεύθυνση προς την Ευρώπη. Παρά το μικρό της μέγεθος καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων. Κατ’ αρχάς, πώς να τους αποκαλέσουμε χωρίς να ξεφύγουμε από το πολιτικά ορθό; Έπειτα, κινδυνεύουμε; Να περιφραχθούμε; Να σηκώσουμε τείχη από συρματόπλεγμα; Και αν ναι, τι να περιφράξουμε; Τα σύνορα; Τα σπίτια μας; Το ψυγείο μας; Τον εαυτό μας;

Η παραμόρφωση της πληροφόρησης, η χειραγώγηση της εξουσίας, η εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ζωής, η συνειδητοποίηση της ματαιότητας, η ιδέα της αποσυρματοπλεγματοποίησης του κόσμου με τη μετανάστευση που θα θέσει τα θεμέλια για έναν καινούργιο ουμανισμό, αποτυπώνονται σ’ αυτό το έργο του Ματέι Βίζνιεκ με κυνισμό, χιούμορ και λυρισμό.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Μαρία Παπανίκου

Επιμέλεια ήχου: Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Σταυρούλα Καραμεσίνη

Επιμέλεια αφίσας και οπτικού υλικού: Δημήτρης Γεωργακούδης

Μετάφραση – Διασκευή: Θεατρονόμοι

Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά :

Αλεξία Βαβαλέκα

Λιάνα Βλάση

Ιωάννα Καραγώγου

Σήνα Κατιρτζόγλου

Χριστίνα Κρέτση

Δέσποινα Μιγγιάνη

Θεολόγος Μυρωνίδης

Μαρία Παπανίκου

Έλενα Τούσκα

Organizers

Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών - Θεατρονόμοι

6972233743

Visited 549 times, 4 Visits today

Add a Review

Your Rating for this listing:

 

Related Event

afisa

Περιστέρη Κωστόπουλου 12, Σέρρες, Ελλάδα

17 Μάρτιος, 2018 To 19 Μάρτιος, 2018

9:15 μμ To 10:30 μμ

Η θεατρική ομάδα του Ομίλου Ορφέας Σερρών παρουσιάζει το έργο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο»  το Σάββατο  17, Κυριακή 18, Δευτέρα 19 Μαρτίου και Παρασκευή 23,… περισσότερα…..

poster

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

12 Οκτώβριος, 2018 To 31 Δεκέμβριος, 2018

…ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ   «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» ΤΟΥ ΓΙΑΝ ΝΤΕ ΧΑΡΤΟΓΚ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΛΑΤΙΝΤΣΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 12/10/2018 «ΑΣΤΕΡΙΑ»/ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. περισσότερα…..

posteer

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

13 Φεβρουάριος, 2018

6:30 μμ To 7:30 μμ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡIΑ» στις 6:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του Μαύρου Θεάτρου Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής και οι άθλοι της ζωής μας».… περισσότερα…..