«Φόνος στο Λάρισα Εξπρές» απο την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε. Σερρών

12 Ιανουάριος, 2019

12 Ιανουάριος, 2019

21:00 To 23:00

Αμφιθέατρο Τ.Ε.Ι. Σερρών

5 €

Event Description

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε. Σερρών σας προσκαλεί, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 9:00 μ.μ., στη θεατρική παράσταση «Φόνος στο Λάρισα Εξπρές» της Φανής Κεχαγιά στο Αμφιθέατρο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» του ΤΕΙ Σερρών. Πρόκειται για μια κωμωδία ανθρωπογεωγραφίας με αναφορές έντονα πολιτικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και υπόβαθρο ψυχογραφικό, που στοχεύει μέσα από τη διακωμώδηση, την παρώδηση και την προβολή τυχαίων ανθρώπινων χαρακτήρων να αναδείξει και να στηλιτεύσει πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σερρών.

Organizers

Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Visited 138 times, 5 Visits today

2 Reviews

 1. Niklas Luft
  Niklas Luft

  Μετά από την ανάγνωση του άρθρου και κυρίως του φιλανθρωπικού σκοπού της παράστασης, την παρακολούθησα.

  Με μια λέξη πρόκειται για μια ΑΘΛΙΑ παράσταση.

  Το σενάριο εξαντλείται στο να κάνει λογοπαίγνια αηδιαστικά με τα ονόματα ΟΛΩΝ τον χαρακτήρων και να διαπραγματεύεται την σεξουαλική απιστία. Παιδία θεατές, παρακολουθούσαν τους εκπαιδευτικούς τους ως «ερασιτέχνες ηθοποιούς» να βρίζουν και να κάνουν λογοπαίγνια του τύπου «εάν αλλάξεις ένα γράμμα από το όνομα μου, που είναι Γούστου, τι προκύπτει….!!! Απίστευτοι οι άνθρωποι πραγματικά. Ερασιτεχνισμός δεν σημαίνει πως θα μεταφέρουμε τα της παρέας μπροστά στο κοινό, αυτό αναφορικά με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς εκπαιδευτικούς, που πραγματικά ξέχασαν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού στο σπίτι! Αναρωτιέμαι, δεν παραιτήθηκε κάποιος από αυτούς από τον θίασο όταν διάβασε το σενάριο και τον ρόλο του?

  Πολλοί από τους θεατές φύγανε στο διάλειμμα, αρκετοί όπως και εγώ, περιέργως μείναμε μέχρι το τέλος, το οποίο ήταν κυριολεκτικά τραγικό.

  Κρίμα!

  Στο άρθρο σου αναφέρεις πως «πρόκειται για μια κωμωδία ανθρωπογεωγραφίας με αναφορές έντονα πολιτικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και υπόβαθρο ψυχογραφικό, που στοχεύει μέσα από τη διακωμώδηση, την παρώδηση και την προβολή τυχαίων ανθρώπινων χαρακτήρων να αναδείξει και να στηλιτεύσει πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας..»

  υπόθετο δεν έχεις δει την παράσταση….. και για πράγματα που δεν ξέρουμε καλό είναι να μην γράφουμε…..

  Καλή συνέχεια
  Niklas Luft

  14 Ιανουάριος, 2019 at 2:30 μμ Reply
  1. Admin
   Admin (Listing owner)

   Καλήμερα σας και σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!
   Η ομάδα των διαχειριστών της ιστοσελίδας φιλοδοξεί να ενημερώνει τους Σερραίους αλλά και τους επισκέπτες για τα πολιτιστικά δρώμενα στον Νομό. Η ενημέρωση μας προέρχεται κυρίως από τα δελτία τύπου που μας στέλνουν οι διοργανωτές κάθε εκδήλωσης. Στην ενότητα των εκδηλώσεων δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου και υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες. Η δημοσίευση του δελτίου τύπου σ’ αυτή την ενότητα, δεν αποτελεί κριτική ή προσωπική άποψη των διαχειριστών. Γι αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει την ενότητα «Άρθρα» αλλά επειδή η ομάδα μας αποτελείτε από εθελοντές που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο για την ενημέρωση της ιστοσελίδας, δεν έχουμε καταφέρει προς το παρόν να την εμπλουτίσουμε όσο θα θέλαμε.
   Η κριτική των εκδηλώσεων από τους ίδιους τους θεατές στο πεδίο με τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτη και επιθυμητή καθώς βοηθάει τους αναγνώστες μας στην επιλογή της εκδήλωσης.

   15 Ιανουάριος, 2019 at 10:05 πμ Reply

Add a Review

Your Rating for this listing:

 

Related Event

photo

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

19 Μάιος, 2018 To 20 Μάιος, 2018

6:00 μμ To 8:30 μμ

Στο πλαίσιο της 14η Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Φοιτητικού Θεάτρου το Δημοτικό Θέατρο Σερρών διοργανώνει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου σεμινάρια στη Μικρή Σκηνή των «Αστεριών».   Πρόγραμμα… περισσότερα…..

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

6 Νοέμβριος, 2017

6:30 μμ To 11:59 μμ

Δύο Παραστάσεις: 18:30 & 21:30 Ένα έργο με πολύ γέλιο, συγκίνηση και απρόοπτα… Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη… περισσότερα…..

poster

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

9 Ιούνιος, 2018 To 10 Ιούνιος, 2018

9:15 μμ To 11:00 μμ

H ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζει το έργο «Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» του Ν. Γκόγκολ το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 9:15 μ.μ. περισσότερα…..