Οι «ΘΕΑΤΡΟΝΟΜΟΙ» παρουσιάζουν το έργο «Μεταναααάστες ή είμαστε πάρα πολλοί σ’ αυτή την @>?#%* τη βάρκα»

29 Μάρτιος, 2018

1 Απρίλιος, 2018

21:15 To 22:30

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

5 €

Event Description

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών «Θεατρονόμοι», παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Μεταναααάστε ή είμαστε παρά πολλοί πάνω στην @%*&% τη βάρκα» του Ματέι Βίζνιεκ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Παπανίκου.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε τέσσερις παραστάσεις την Πέμπτη 29, Παρασκευή 30, Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 στην Μικρή Σκηνή του  Δημοτικού Θεάτρου  «Αστέρια» (Π.Κωστοπούλου 4), στις 21:15.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη της Διακονίας των κρατουμένων «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» του Πατρός Γερβάσιου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία ξεκινά με 115 άτομα πάνω σε μια βάρκα με κατεύθυνση προς την Ευρώπη. Παρά το μικρό της μέγεθος καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων. Κατ’ αρχάς, πώς να τους αποκαλέσουμε χωρίς να ξεφύγουμε από το πολιτικά ορθό; Έπειτα, κινδυνεύουμε; Να περιφραχθούμε; Να σηκώσουμε τείχη από συρματόπλεγμα; Και αν ναι, τι να περιφράξουμε; Τα σύνορα; Τα σπίτια μας; Το ψυγείο μας; Τον εαυτό μας;

Η παραμόρφωση της πληροφόρησης, η χειραγώγηση της εξουσίας, η εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ζωής, η συνειδητοποίηση της ματαιότητας, η ιδέα της αποσυρματοπλεγματοποίησης του κόσμου με τη μετανάστευση που θα θέσει τα θεμέλια για έναν καινούργιο ουμανισμό, αποτυπώνονται σ’ αυτό το έργο του Ματέι Βίζνιεκ με κυνισμό, χιούμορ και λυρισμό.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Μαρία Παπανίκου

Επιμέλεια ήχου: Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Σταυρούλα Καραμεσίνη

Επιμέλεια αφίσας και οπτικού υλικού: Δημήτρης Γεωργακούδης

Μετάφραση – Διασκευή: Θεατρονόμοι

Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά :

Αλεξία Βαβαλέκα

Λιάνα Βλάση

Ιωάννα Καραγώγου

Σήνα Κατιρτζόγλου

Χριστίνα Κρέτση

Δέσποινα Μιγγιάνη

Θεολόγος Μυρωνίδης

Μαρία Παπανίκου

Έλενα Τούσκα

 

 

Organizers

Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών - Θεατρονόμοι

How to Register?

Προπώληση εισιτηρίων στη Βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών (Δελαπόρτα 3) καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00. 

Visited 652 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

poster

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

16 Φεβρουάριος, 2018

9:15 μμ To 10:30 μμ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» στις Σέρρες, στις…περισσότερα…..

poster

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας, Σέρρες, Ελλάδα

13 Ιούλιος, 2018

9:30 μμ To 11:30 μμ

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.περισσότερα…..

poster

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας, Σέρρες, Ελλάδα

26 Ιούλιος, 2018

9:15 μμ To 11:00 μμ

Η παράσταση «Αγαμέμνων» που ήταν προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου στις Σέρρες ακυρώνεται λόγω του Εθνικού Πένθους και ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της πυρκαγιάς.περισσότερα…..