Μουσική από τον κινηματογράφο με πιάνο & βιολοντσέλο στα ΑΣΤΕΡΙΑ

2 Ιανουάριος, 2018

2 Ιανουάριος, 2018

20:00 To 22:00

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

5 €

6976607433

Event Description

Μουσική από τον κινηματογράφο
με πιάνο & βιολοντσέλο

Η συναυλία θα δοθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ.

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση ξεκινάει το νέο χρόνο ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών. Διοργανώνει συναυλία με μουσική από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες. Συγχρόνως με τη μουσική, που θα παίζεται, θα προβάλλονται και σκηνές από τις ταινίες.

Από την εποχή του βωβού κινηματογράφου η μουσική έπαιζε σπουδαίο ρόλο στην κινηματογραφική προβολή. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να καλύψει τον θόρυβο της μηχανής προβολής και αντικαθιστούσε τους φυσικούς ήχους της ζωής. Πρόσφερε ηχητικά εφέ και περιόριζε τον «φόβο της σιωπής» στον θεατή. Υπήρχε για να εξισορροπήσει την έλλειψη διαλόγων, να γεμίσει τα σιωπηλά κενά.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η μουσική για τον κινηματογράφο εξελίχθηκε ραγδαία και εξακολουθεί να λειτουργεί ως αναπόσπαστο στοιχείο της κάθε ταινίας. Με πρωτότυπες συνθέσεις κάθε φορά, δημιουργεί συναισθηματικές αντιδράσεις στο θεατή και αφήνει το αποτύπωμά της στην ιστορία.
Βιολοντσέλο και πιάνο, κάνουν διάλογο, τραγουδώντας μουσικά θέματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, ενώ αφήγηση και εικόνα ολοκληρώνουν το κινηματογραφικό παζλ.

Στη συναυλία συμμετέχουν ο Dmitry Gudimov, βιολοντσέλο, η Ελένη Κουτή, πιάνο. Αφηγητής θα είναι ο Νεοκλής Νικολαΐδης. Την διασκευή – προσαρμογή των μουσικών θεμάτων έκανε ο Νίκος Έξαρχος.

Dmitry Gudimov
Ο βιολοντσελίστας Dmitry Gudimov κατάγεται από την Μόσχα. Αρίστευσε στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο «A. Khachaturian», διακρίθηκε στο Ανώτερο Κρατικό Μουσικό Κολέγιο «Gnessin» και σπούδασε με υποτροφία του Δήμαρχου της Μόσχας στην Κρατική Μουσική Ακαδημία «Gnessin». Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια (μεταξύ άλλων) με τους Β. Scoblo, N. Gutman και M. Rostropovich.
Το 2011 ολοκλήρωσε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο σολιστικό και στο επιστημονικό τμήμα της ίδιας ακαδημίας στην τάξη του V. Tonha. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις μελέτες του έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Συναυλίες του έχουν ηχογραφηθεί από τη Ρωσική, Γερμανική, Βουλγαρική και την Ελληνική τηλεόραση και το Ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ όπως “Golden autumn” (Μόσχα), “Das Festival der Musik und der Farben” (Ingolstadt), Festival de musique (Seignosse) και “Δημήτρια” (Θεσσαλονίκη). Κατείχε τη θέση του κορυφαίου τσελίστα στην Όπερα και στη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας. Από το 1998 είναι Α΄κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στο Moscow State Regional College of Arts, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αιγύπτου και σε masterclasses στην Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, Αλβανία και την Αίγυπτο. Από 2016 είναι διδάκτορας του Κρατικού Ινστιτούτου Καλλιτεχνικών Σπουδών της Μόσχας.

Ελένη Κουτή
Η Ελένη Κουτή γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Πή-ρε πτυχίο πιάνου και δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί», στην τάξη του καθη-γητή Βαγγέλη Πορτοκάλη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Για 16 χρόνια μαθήτευσε κοντά στο μαέστρο και πιανίστα Γιώργο Χατζηνίκο, στα σεμινάρια με θέμα «Έννοια και Καταβολές της Μουσικής Ερμηνείας», στο Χόρτο Πηλίου και στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με τους Νίκο Αστρινίδη, Stella Dimitova, Δημήτρη Ιωάννου και Λεωνίδα Καβάκο.
Επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως συνοδός στο πιάνο στις Χορωδίες Δήμου Πυλαίας Θεσσα-λονίκης, Νομαρχίας Θεσσαλονίκης «Κοραής», «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ και υπήρξε μέλος του Μουσικού Σχήματος Παραδοσιακής Μουσικής «Μουσικό Πολύτροπο».
Συμμετείχε με πολυάριθμα σχήματα σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει λάβει μέρος σε βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις για τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και θεατρικές παραγωγές.
Από το 2004 εργάζεται ως μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, όπου υλοποιεί ταυτόχρονα κύκλους πολιτιστικών προγραμμάτων με ομάδες μαθητών, πάνω σε θέματα που αφορούν τη μουσική και τις τέχνες γενικότερα. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες με σημαντικά έργα ρεπερτορίου μουσικής δωματίου.

Organizers

Σύλλογος φίλων γραμμάτων και τεχνών

Visited 454 times, 2 Visits today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

afisa

Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

17 Μάρτιος, 2018

11:00 πμ To 1:00 μμ

Με συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κρονίου, τιμά τη Διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της…περισσότερα…..

poster

Barley, Επαρχιακή Οδός Σερρών-Νιγρίτας, Νιγρίτα, Ελλάδα

10 Φεβρουάριος, 2018

10:30 μμ To 11:59 μμ

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 10:30 μ.μ.περισσότερα…..

EKKO LIVE STAGE, Βενιζέλου, Σέρρες, Ελλάδα

30 Μάρτιος, 2018

10:00 μμ To 11:59 μμ

Στην Ελλάδα της κρίσης, των επανειλημμένων και ασταμάτητων μνημονίων, της κατάρρευσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της μερικής και ανασφάλιστης απασχόλησης, των υποκατώτατω  μισθών, των ανύπαρκτων συντάξεων, της προσφυγιάς…περισσότερα…..