Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κλήρος της τρικυμίας» του Παύλου Κάγιου

4 Μάιος, 2018

4 Μάιος, 2018

19:30 To 21:00

Βιβλιοπωλείο Μαρνέρη, Παπαπαύλου, Σέρρες, Ελλάδα

Event Description

Το μυθιστόρημα του Παύλου Κάγιου παρουσιάζεται την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο ΜΑΡΝΕΡΗ.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουμε η φιλόλογος Θεοδώρα Αγατσιώτου και ο δικηγόρος Γεώργιος Παρασκευάς.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αικατερίνη Γεωργιάδου.

Περίληψη

Ποιος αποφασίζει στη ζωή μας; Εμείς ή όλα είναι γραμμένα στο τυχερό ή άτυχο αστέρι μας; Ο Θόδωρος και η Ιωάννα, δύο τριαντατριάχρονοι, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αγνοώντας πως «μέσα στης τύχης θα πιαστούν τη μήτρα» κουβαλώντας αμαρτίες γονέων. Η Ιωάννα έρχεται «από τη μεριά της αστραπής», είναι απαρνημένη από γονείς κι αλλιώτικα «γραμμένη» στο πρόσωπο. Ο Θόδωρος, αν και πλουσιόπαιδο, αισθάνεται να ’χει γεννηθεί λειψός και αποκομμένος. Πνίγεται με τους καβγάδες στην οικογένειά του για μια διαθήκη του προπάππου του –που επί δεκαετίες κρατάει αιχμάλωτους τους κληρονόμους– και φεύγει στο εξωτερικό.

Γνωρίζοντας την Ιωάννα στη Νέα Υόρκη, αισθάνεται να συναντά αυτό που του λείπει από τη ζωή. Και βρίσκει σωτηρία στην πονεμένη αιωνιότητα του χαμόγελού της, στην απεραντοσύνη του υγρού βλέμματός της. Το αμαρτωλό παρελθόν όμως επιστρέφει και εισβάλλει στη ζωή τους, ξεσκεπάζοντας οικογενειακές συνωμοσίες και ψέματα. Αποκαλύπτονται μυστικά που γίνονται δεσμά γι’ αυτούς και τον καρπό του «παράνομου» έρωτά τους. Θα τολμήσουν να πάνε κόντρα στη μοίρα; Ή θα υποταχθούν στην ύβρη που προκάλεσε η πράξη ενός «Οιδίποδα εχθρού», ενός πατέρα που «βίασε» το πεπρωμένο τους όταν γεννιόντουσαν;

Organizers

Βιβλιοπωλείο ΜΑΡΝΕΡΗ

Λ. Παπαπαύλου 13, Σέρρες

2321054331

Visited 234 times, 2 Visits today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

vivliothiki

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

7 Ιανουάριος, 2019 To 31 Ιανουάριος, 2019

10:00 πμ To 8:00 μμ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2019 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.περισσότερα…..

proslkisi

Αίγλη, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

2 Δεκέμβριος, 2018

7:30 μμ To 9:30 μμ

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Χρήστου Σαμαρά με τίτλο «Ο Καιρός της Καισαρικής»  την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19:30 στο  Cafe «ΑΊΓΛΗ».περισσότερα…..

afisa

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

25 Φεβρουάριος, 2018

6:00 μμ To 7:00 μμ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και οι Εκδόσεις Λυκόφως σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγνής Σιούλα «Μαύρα Λιβάδια».περισσότερα…..