Η Μάρθα Μαυροειδή στο Καφέ Αμάν

5 Ιανουάριος, 2018

5 Ιανουάριος, 2018

21:30 To 23:59

Καφέ Αμάν, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

Event Description

Παραδοσιακά τραγούδια από την Μ. Ασία, το Ανατολικό Αιγαίο και την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τραγούδια της Μάρθας Μαυροειδή από τους δίσκους «Ο κήπος του Ρίλα«, «Πορτάκι» και «Η Κλωστή και το Βελόνι»

H Μάρθα Μαυροειδή είναι μία από τις σημαντικότερες μουσικούς της νεότερης γενιάς στο τραγούδι και στο πολίτικο λαγούτο (λάφτα).
Με συστηματικές μουσικές και μουσικολογικές σπουδές στην Ελλάδα, την Αγγλία και τις ΗΠΑ, η Μάρθα Μαυροειδή δοκιμάζει τα εκφραστικά της μέσα με στόχο μια σύγχρονη προσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής, αναζητώντας έμπνευση και σημεία αναφοράς όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στις βαλκανικές και μεσογειακές μουσικές παραδόσεις.
Με πολύπλευρη δραστηριότητα ως μουσικός αλλά και ως δασκάλα, έχει δημιουργήσει το φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί» και την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Η Ροδιά» 

Η τραγουδίστρια, λαουτίστρια και συνθέτρια Μάρθα Μαυροειδή, καθιερώθηκε ως νέα λαϊκή μουσικός και τραγουδίστρια, ήδη από το ντεμπούτο της, Ο Κήπος της Ρίλα. Η εξαιρετική της φωνή συνδυάζει τα ελληνικά και μεσανατολίτικα στολίδια και τις μικροτονικές λεπτές αποχρώσεις, με τα πλούσια χρώματα του βουλγαρικού τραγουδιού. Η τεχνική της στο λαούτο και το σάζι, συχνά συγκρίνεται με τη δεξιοτεχνία μεγάλων μουσικών, τόσο λαϊκής όσο και jazz προέλευσης. Το 2012 έπαιξε στο Womex Globalkan Scene και από τότε έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη με το τρίο της. Τον Μάρτιο του 2013 εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού fRoots ως «ανερχόμενο αστέρι της Βαλκανικής μουσικής». Η Μάρθα Μαυροειδή είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Διεθνούς Μουσικής της Τήνου.

Μάρθα Μαυροειδή: λάφτα, φωνή
Στρατής Ψαραδέλλης: πολίτικη λύρα
Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο

Organizers

Καφέ Αμάν

Χατζιακώβου, Σέρρες

Visited 347 times, 3 Visits today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

afisa

Αιγλη, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

13 Δεκέμβριος, 2017

9:00 μμ To 11:59 μμ

Οι «Γκούλαγκ» δημιουργήθηκαν το 1985 στη Θεσσαλονίκη, και ουσιαστικά πρόκειται για το συγκρότημα το οποίο οδήγησε στην δημιουργία της δισκογραφικής από τη Θεσσαλονίκη «Lazy Dog Records» προκειμένου…Read more…

afisa

ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, Ελ. Βενιζέλου, Σιντική, Ελλάδα

18 Φεβρουάριος, 2018

9:00 μμ To 11:59 μμ

Οι αγαπητοί και υπέροχοι «Sol Mates» επιστρέφουν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ.Read more…

afisa

Cityζεν WINE · BAR · RESTAURANT, Έξοχων, Σέρρες, Ελλάδα

1 Δεκέμβριος, 2017

9:00 μμ To 11:59 μμ

Η Κρητική Αδελφότητα Ν. Σερρών  «Το ΑΡΚΑΔΙ» σε συνεργασία με το CITYZEN παρουσιάζουν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ.Read more…