“Η Μικρή Μας Πόλη” απο τον Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” στο Δημοτικό θέατρο «Αστέρια»

30 Νοέμβριος, 2018

30 Νοέμβριος, 2018

21:00 To 22:00

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

Είσοδος ελεύθερη

Event Description

Ο Σύλλογος Φίλων –Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών παρουσιάζουν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9μ.μ. τη μεικτή θεατρική ομάδα του Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα αποτελείται από ηθοποιούς τυφλούς και βλέποντες, και παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Thornton Wilder “Η Μικρή Μας Πόλη” σε διασκευή και σκηνοθεσία Αστέριου Παλιούγκα.

Λίγα λόγια για την πρωτότυπη παράσταση

Η πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση βουτάει “την Μικρή μας Πόλη” στο σκότος και εξαιτίας του ιδιόμορφου φωτισμού καταρρίπτει τις διακρίσεις ανάμεσα σε τυφλούς και βλέποντες διεγείροντας μοναδικά την αίσθηση της ακοής και της αφής. Ακυρώνεται ο συμβατικός φωτισμός. Οι ηθοποιοί αυτο-φωτίζονται δίνοντας έτσι στο κείμενο μια νέα διάσταση καθαρά φιλοσοφική. Φωτίζομαι-Υπάρχω-Δημιουργώ γέφυρα επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο μου.  Το φως είναι ορατό είτε από τα μάτια είτε από την ψυχή μας κι έτσι οι ουτοπίες καταργούνται. Η δράση του έργου διευρύνεται σε όλο το χώρο του θεάτρου πέρα από την κεντρική σκηνή δηλαδή και στην πλατεία και στους εξώστες. Με τον τρόπο αυτό οι θεατές, βλέποντες και μη, περιβάλλονται οπτικοακουστικά από τα δρώμενα των ηθοποιών. Ο βλέπων θεατής βιώνει την πρωτόγνωρη εμπειρία του σκοταδιού που χάριν των ειδικών φωτισμών αποκτά μια μαγευτική οντότητα.

Organizers

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

2321054585

Visited 178 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

poster

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας, Σέρρες, Ελλάδα

13 Ιούλιος, 2018

9:30 μμ To 11:30 μμ

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.περισσότερα…..

afisa

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

2 Φεβρουάριος, 2018 To 4 Φεβρουάριος, 2018

9:15 μμ To 10:15 μμ

» Όλγα » είναι η γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και κρύβει τα μάτια της.…περισσότερα…..

afisa

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

1 Δεκέμβριος, 2017 To 3 Δεκέμβριος, 2017

9:15 μμ To 11:00 μμ

Η θεατρική παράσταση «Η γιαγιά» του Ντίνου Σπυρόπουλου κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 21:15 στη Μικρή Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.περισσότερα…..