«Studio εφήβων 2018»: όταν το θέατρο συναντά τους εφήβους στα «ΑΣΤΕΡΙΑ»

12 Μάιος, 2018

13 Μάιος, 2018

20:00 To 22:00

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

Είσοδος ελεύθερη

Event Description

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών, συνεχίζει για τρίτη χρονιά το στούντιο θεάτρου για τους εφήβους. Μια σειρά συναντήσεων με εξειδικευμένους ανθρώπους και στη θεωρία, αλλά και στην πράξη του θεάτρου, ώστε τα νέα παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν κάποια από τα μυστικά της θεατρικής τέχνης, να αποκτήσουν γνώση και πρακτικές γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει η γνωριμία με την ουσία και τη σοβαρότητα του θεάτρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 12 / 5 / 2018 και ώρα: 20.00 το studio εφήβων στο πλαίσιο των σεμιναριακών μαθημάτων :

– θεατρικού παιχνιδιού από την κ. Δαλίσκα Βασιλική

– και θεατρικής κινησιολογίας κ χορού από τον κ. Αστέριο Πολυχρονίδη

που πραγματοποιήθηκαν φέτος από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, παρουσιάζει τις performances:

«Ρωμαίος κ Ιουλιέτα…. χωρίς λόγια!» Σκηνές από το έργο του Σαίξπηρ.

Μια προσέγγιση με πειραματική διάθεση ως προς την σημαντικότητα της σωματικής επικοινωνίας. Ένα στοίχημα να μοιραστούμε με το κοινό τα βασικά μας συναισθήματα, φόβο – χαρά – θυμό – λύπη, με μοναδικό μας εργαλείο τις σωματικές μας στάσεις κ κινήσεις. Είναι αυτό αρκετό ν΄αποκαλυφθούν οι βασικές αλήθειες που διαπραγματεύεται η διάσημη ιστορία του συγγραφέα;

Grease… Twisted

Βασισμένο στο μιούζικαλ «Grease» των Jim Jacobs και Warren Casey

Διασκευασμένο Κείμενο-Σκηνοθεσία-Χορογραφίες Αστέρης Πολυχρονίδης

Το γνωστό αμερικάνικο μιούζικαλ σε «μικρογραφία» με αντιστροφή των ρόλων θα ζωντανέψει στη σκηνή η ομάδα εφήβων από την τάξη της Κινησιολογίας και Θεατρικής Κίνησης.

Ο «σπασικλάκιας» Αμερικάνος Ντάνυ και η «δυναμική» Αυστραλέζα Σάντυ θα περάσουν ένα υπέροχο και αξέχαστο καλοκαίρι. Ο εφηβικός έρωτας θα τους αποκαλύψει μόνο την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους. Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν αφήνοντας πίσω τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

Στο ξεκίνημα όμως της σχολικής χρονιάς, η τύχη θα τους φέρει και πάλι μαζί, στο ίδιο λύκειο. Εκεί θα καλεστούν να ξεπεράσουν όλα τα αρνητικά πρότυπα και κατεστημένα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σε μια σχολική κοινωνία για να μπορέσουν να είναι μαζί.

Η ομάδα εφήβων: Μαρία Νικηφόρου, Χάρης Πιέτρι, Γιάννης Πολυχρονίδης, Αναστάσης Λίγκας, Μαρία Βαρναλίδου, Ειρήνη Κολόκουσα, Ειρήνη Σταμάτη, Στέλλα Νίγδελη, Χριστίνα Μανικάκη, Άννα Μανικάκη, Χριστίνα Λαμπριανίδου, Χρυσοβαλάντης Μάντζαρης, Στεφανία Πανταζοπούλου, Βασίλης Τουφεκτσής, Γωγώ Χαραλαμπίδου, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Αγγελική Νάβαλη, Χριστίνα Χατζηστεργίου, Άννα Θανασούλια, Εβελίνα Καμπούρη.

Κυριακή 13/5/2018 και ώρα: 20.00

ΤΜΗΜΑ κ. ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΓΙΔΗ «Από την Ανάγνωση στο συναίσθημα και στην υπόκριση»
(Διαδραστική διαδρομή θεατρικής Αγωγής)
Παρουσιάζει την παράσταση:
«Λαμπηδόνα» (βασισμένο στον μύθο της Λαμπηδόνας), θέμα της είναι ένας ύμνος στην αγάπη και στην ζωή σε σκηνοθεσία Νίκου Βεργίδη.

 

Organizers

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

Visited 301 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

afisa

στο κλειδί του φα, Σέρρες, Ελλάδα

2 Δεκέμβριος, 2017

7:30 μμ To 10:30 μμ

Η ομιλία με θέμα  «Ο Βουδισμός στο σύγχρονο κόσμο» το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ.Read more…

afisa

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

29 Μάρτιος, 2018 To 1 Απρίλιος, 2018

9:15 μμ To 10:30 μμ

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών «Θεατρονόμοι», παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Μεταναααάστε ή είμαστε παρά πολλοί πάνω στην @%*&% τη βάρκα» του Ματέι Βίζνιεκ, σε…Read more…

poster

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

27 Μάιος, 2018

9:15 μμ To 10:30 μμ

«Η δολοφονία του Μαρά», είναι μια παράσταση «θεάτρου μέσα στο θέατρο», ή, πιο κυριολεκτικά, «θεάτρου μέσα στο ψυχιατρείο».Read more…