«Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»: Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών

2 Ιούνιος, 2018

30 Ιούνιος, 2018

11:00 To 21:00

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

Είσοδος ελεύθερη

Event Description

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 7η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, που ξεκινάει στις 20 Ιουνίου, συμμετέχουν 213 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Αν θες κι εσύ να συμμετέχεις στο παρατήρησης και καταγραφής του κόσμου, δήλωσε συμμετοχή!

 • Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα 10:00-12:00.

«Μια μέρα στο atelier του  Delacroix με τα πινέλα και τα χρώματα». Με το Σύλλογο ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses και την εκπαιδευτικό εικαστικών Άννα Βαφειάδου. Θα γνωρίσουμε τον Γάλλο ζωγράφο, Eugène Delacroix, συνομιλώντας μαζί του μέσα από το έργο του. Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. * Τα παιδιά καλούνται να έρθουν με μπλούζες ή πουκαμίσες παλιές γιατί θα χρησιμοποιήσουν πινέλα και χρώματα.

 • Δευτέρα, 4 Ιουνίου, ώρα 18:30-20:15.

«Μύηση στην Τέχνη της συγγραφής». Με την εκπαιδευτικό και εμψυχώτρια δημιουργικής γραφής, Αντωνία Θεοχαρίδου. Ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες. 1η συνάντηση. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 4 Ιουνίου, ώρα 19:00.

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάνθης Χασάπη: «Not an ordinary story» .

Για τη συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσει η καθηγήτρια αγγλικών Πασχαλία Πατραμάνη, με μουσική συνοδεία από τη Λίνα Πούλου. Είσοδος Ελεύθερη. Στον 4ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 4 Ιουνίου, ώρα 20:00.

«Ψηφίδες Ψυχολογίας: Πόλεμος και Ειρήνη».

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Θα πραγματοποιηθεί η προβολή του 4ου και 5ου μέρους ταινίας από το κλασσικό μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη». Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

 • Τρίτη, 5 Ιουνίου, ώρα 8:30-13:00.

Ημερίδα: «Μια περιβαλλοντική ματιά στο μέλλον» και Τελετή λήξης του ecofestival του Δήμου Σερρών. Η παρούσα ημερίδα αποτελεί μια συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος – Δ.Τ.Υ. Δήμου Σερρών με το εργαστήριο Δομημένου Περιβάλλοντος Be-Lab του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

 • Σάββατο 9 Ιουνίου, ώρα 9:00-14:00.

«Διαγωνισμός αγγλικής ορθογραφίας: Spelling bee». O Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Palso Ν. Σερρών. Διοργανώνει διαγωνισμό Αγγλικής αρθρογραφίας για μαθητές δημοτικού. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

 • Σάββατο 9 Ιουνίου , ώρα 10:30-12:00.

«Τα ρομπότ έρχονται στη βιβλιοθήκη: ρομποτικές κατασκευές με το ΕV3 mindstorms LEGO». Με την εκπαιδευτικό Χριστίνα Καρακώτσου. Θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν απλές και βασικές τεχνικές προγραμματισμού και οδήγησης απλών κατασκευών, με την παλτφόρμα ΕV3 Μindstorms LEGO. 1η συνάντηση.Για ηλικίες Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα, 11 Ιουνίου, ώρα 18:30-20:15.

 «Μύηση στην Τέχνη της συγγραφής». Με την εκπαιδευτικό και εμψυχώτρια δημιουργικής γραφής, Αντωνία Θεοχαρίδου. Ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες. 2η συνάντηση. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 11 Ιουνίου, ώρα 19:00-20:00.

Κουκλοθέατρο: «Το παπάκι που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του». Από το ΙΕΚ Σερρών. Μια κουκλοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά. Για παιδιά προσχολικής και Α’ τάξης δημοτικού. Ελεύθερη Είσοδος. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα 11 Ιουνίου , ώρα 20:00.

Προβολή ταινίας: «Η αόρατη γυναίκα». Μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα της Κλαιρ Τόμαλιν, με φόντο τη Βικτωριανή εποχή.  Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών και τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

  

 • Σάββατο 16 Ιουνίου , ώρα 10:30-12:00.

«Τα ρομπότ έρχονται στη βιβλιοθήκη: ρομποτικές κατασκευές με το ΕV3 mindstorms LEGO». Με την εκπαιδευτικό Χριστίνα Καρακώτσου. Θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν απλές και βασικές τεχνικές προγραμματισμού και οδήγησης απλών κατασκευών, με την παλτφόρμα ΕV3 Μindstorms LEGO. 2η συνάντηση. Για ηλικίες Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Σάββατο, 16 Ιουνίου, ώρα  11:00.

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: «Ορθοπεταλιές στα σύννεφα» της παιδαγωγού- εικαστικού Τζούλιας Αποστολίδη. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ορθοπεταλιές στα σύννεφα» που απευθύνεται σε ηλικίες 4-8 ετών. Είσοδος Ελεύθερη. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα, 18 Ιουνίου, ώρα 20:00.

«Ψηφίδες Ψυχολογίας: Πόλεμος και Ειρήνη».
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Θα πραγματοποιηθεί η προβολή του 6ου μέρους ταινίας από το κλασσικό μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη». Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

 • Τετάρτη, 20 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων), ώρα  11:00.

«Ταξιδεύοντας στον κόσμο με ένα κουτί γεμάτο ιστορίες». Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και το Συμβουλευτικό Κέντρο Ν. Σερρών. Με την εκπαιδευτικό Έφη Τζούρη και τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Κατασκευάζουμε ιστορίες και γνωρίζουμε τον κόσμο μέσα από τα ταξίδια καθημερινών αντικειμένων. Μια δράση που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα της μετανάστευσης. Για Ε’ τάξη δημοτικού Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.* Θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα αντικείμενο, το οποίο συνδέεται με την οικογένεια, τον τόπο καταγωγής σας, ένα αγαπημένο πρόσωπο. Θα πραγματοποιηθεί και παράλληλη βιωματική δράση και για τους/ τις συνοδούς των παιδιών.

 

 • Τετάρτη, 20 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων), ώρα 11:30.

Έκθεση Φωτογραφίας: «Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα των Γιαζίντι».

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College  σας προσκαλούν στα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Ένα ταξίδι στη καθημερινότητα των Γιαζίντι». Διάρκεια της έκθεσης: 20/6 έως 13/7. Ωράριο της έκθεσης: Δευτ. 8:00-13:45 και 18:30-20:15, Τριτ.-Παρ. 8:00-14:45 και Σάβ.8:00-14:30 (Σάββατα έως και τις 30 Ιουνίου).  Είσοδος Ελεύθερη. 4ος όροφος της Βιβλιοθήκης.

 

 • Τετάρτη, 20 Ιουνίου, ώρα  13:00.

«Έναρξη της καλοκαιρινής καμπάνιας».

Για να ξεκινήσει η καλοκαιρινή καμπάνια πρέπει να κόψουμε, να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά, να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα το καλοκαίρι. Για ηλικίες 7+. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Πέμπτη 21 Ιουνίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούν τα δικά τους έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr.1η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Παρασκευή 22 Ιουνίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούν τα δικά τους έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr. 2η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Παρασκευή 22 Ιουνίου , ώρα 18:00.

«Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές λυκείου». Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε.Ν. Σερρών διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης μαθητών λυκείου για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 

 • Σάββατο 23 Ιουνίου , ώρα 10:30-12:00.

«Τα ρομπότ έρχονται στη βιβλιοθήκη: ρομποτικές κατασκευές με το ΕV3 mindstorms LEGO». Με την εκπαιδευτικό Χριστίνα Καρακώτσου. Θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν απλές και βασικές τεχνικές προγραμματισμού και οδήγησης απλών κατασκευών, με την παλτφόρμα ΕV3 Μindstorms LEGO. 4η συνάντηση. Για ηλικίες Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Σάββατο 23 Ιουνίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούν τα δικά τους έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr. 3η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 

 • Δευτέρα 25 Ιουνίου , ώρα 10:30-12:00.

«Τα ρομπότ έρχονται στη βιβλιοθήκη: ρομποτικές κατασκευές με το ΕV3 mindstorms LEGO». Με την εκπαιδευτικό Χριστίνα Καρακώτσου. Θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις που θα περιλαμβάνουν απλές και βασικές τεχνικές προγραμματισμού και οδήγησης απλών κατασκευών, με την παλτφόρμα ΕV3 Μindstorms LEGO. 4η συνάντηση. Για ηλικίες Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα 25 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.

«Αριθμητικά δεδομένα: Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στον τίτλο αριθμούς».

Μαντέψτε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Τρίτη 26 Ιουνίου , ώρα 11:00-12:30.

«Δεδομένα για μένα: Όλα αρχίζουν από εδώ: ο εγκέφαλος».

Θυμόμαστε, σκεφτόμαστε, μετράμε με αυτό το καταπληκτικό όργανο μέσα στο κεφάλι μας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Τετάρτη 27 Ιουνίου , ώρα 11:00-12:30.

«Δεδομένα για μένα: Το παλάτι της μνήμης». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου.

Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου. Μπορεί κανείς να φιλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα! Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Πέμπτη 28 Ιουνίου , ώρα 11:00-12:30.

«Φυσικά δεδομένα: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες».

Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, ματζουράνα ή τριφύλλι, τις προσκαλείτε να βρουν ένα τόπο να συλλέξουν την τροφή τους. Για ηλικίες 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Σάββατο 30 Ιουνίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αριθμημένα δεδομένα: Από το μηδέν ως το δέκα». Με τη βρεφονηπιοκόμο- εκπαιδευτικό Τσιομάνη Ευαγγελία.

Δέκα σύμβολα που με τη βοήθειά τους μπορούμε να μετρήσουμε τα πάντα. Για ηλικίες 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Organizers

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

Visited 210 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

afisa

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

21 Μάρτιος, 2018

7:00 μμ To 8:00 μμ

Ο Σύλλογος «ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ»  – Τμήμα Σερρών – Θ. 426 – «ΑΤΡΥΤΩΝΗ» σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Ο Μακεδονικός Αγώνας (1904-1908) στο Ν.Read more…

afisa

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α., Σέρρες, Ελλάδα

4 Νοέμβριος, 2017 To 5 Νοέμβριος, 2017

8:00 πμ To 3:30 μμ

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου, η πίστα των Σερρών θα φιλοξενήσει τον τέταρτο εξ αναβολής αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster Auto–Moto.Read more…

rakadiko

Ρακάδικο, Νικηφόρου Φωκά, Σέρρες, Ελλάδα

25 Ιανουάριος, 2018

7:30 μμ To 11:00 μμ

Αγαπητοί φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι την πέμπτη 25 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια λειτουργίας του καταστήματος .Read more…