Προβολή της ταινίας «Η ΑΟΡΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» του Ρέιφ Φάινς

11 Ιούνιος, 2018

11 Ιούνιος, 2018

20:00 To 22:00

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

Είσοδος ελεύθερη

Event Description

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ Α/ΒΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ την ταινία «Η ΑΟΡΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ».

Μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο της Κλέρ Τόμαλιν.

Με φόντο την βικτωριανή εποχή η ταινία αυτή, έρχεται να μας διηγηθεί πολύ όμορφα, διακριτικά και συγκρατημένα τον παράνομο έρωτα του διάσημου Βρετανού συγγραφέα Τσάρλς Ντίκενς με μια, κατά πολλά χρόνια νεότερη απ’ αυτόν, γυναίκα.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η “Αόρατη γυναίκα” είναι η όμορφη και γλυκιά Νέλλη. Ηθοποιός στο επάγγελμα κάνει τα πρώτα της βήματα δίπλα στον άντρα που θαυμάζει απεριόριστα, τον Τσάρλς Ντίκενς. Γοητευμένη από το πνεύμα και το συγγραφικό του ταλέντο δεν αργεί να τον ερωτευτεί.

Το ίδιο όμως και αυτός. Παρ’ ότι παντρεμένος και με οικογένεια, νιώθει την καρδιά του να παραδίδεται στα ευγενικά χέρια της Νέλλη.

Όμως η σχέση τους δεν αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση. Είναι παράνομη και τα στερεότυπα μιας συντηρητικής κοινωνίας είναι έτοιμα να τους κατακεραυνώσουν.  Έτσι, η Nέλλη ζεί στην σκιά του, γίνεται αόρατη! Τον αγαπάει και τον στηρίζει, αλλά αυτός, αν και την νοιάζεται βαθιά, μοιάζει ανήμπορος να θυσιάσει το όνομα και τη φήμη του. Το παιδί τους γεννιέται νεκρό και η σχέση τους αργοσβήνει.

Λίγα χρόνια αργότερα η Νέλλη θυμάται τον νεκρό πια Ντίκενς. Παντρεμένη και με παιδιά δεν μπορεί στιγμή να ξεχάσει το μυστικό της. Ο άντρας αυτός δεν ζει μόνο στα βιβλία του, που εξακολουθεί να διαβάζει, αλλά ζει κυρίως μέσα της.

 

Organizers

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

Visited 117 times, 3 Visits today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

afisa

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

25 Οκτώβριος, 2017

7:30 μμ To 9:15 μμ

Προβολή: Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στις 7.30 μ.μ.   Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Λέλιο  Πρωταγωνιστούν: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Kuppenheim, Nicolas Saavedra, Amparo Noguera.Read more…

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

28 Δεκέμβριος, 2017 To 3 Ιανουάριος, 2018

7:30 μμ To 9:15 μμ

Προβολές: Καθημερινά μια προβολή στις 7.30 μ.μ.  Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι.  Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Ουίλσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ.  Διάρκεια: 113 λεπτά.   Κατηγορία: Κοινωνική. Χαρακτηρισμός: Κατάλληλο.Read more…

poster

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

24 Μάιος, 2018 To 30 Μάιος, 2018

7:15 μμ To 11:59 μμ

Προβολές: Καθημερινά δύο προβολές στις 7.15 μ.μ. και στις 10.00 μ.μ. Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ.Read more…