Προβολή της ταινίας «Η ΑΟΡΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» του Ρέιφ Φάινς

11 Ιούνιος, 2018

11 Ιούνιος, 2018

20:00 To 22:00

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

Είσοδος ελεύθερη

Event Description

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ Α/ΒΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ την ταινία «Η ΑΟΡΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ».

Μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο της Κλέρ Τόμαλιν.

Με φόντο την βικτωριανή εποχή η ταινία αυτή, έρχεται να μας διηγηθεί πολύ όμορφα, διακριτικά και συγκρατημένα τον παράνομο έρωτα του διάσημου Βρετανού συγγραφέα Τσάρλς Ντίκενς με μια, κατά πολλά χρόνια νεότερη απ’ αυτόν, γυναίκα.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η “Αόρατη γυναίκα” είναι η όμορφη και γλυκιά Νέλλη. Ηθοποιός στο επάγγελμα κάνει τα πρώτα της βήματα δίπλα στον άντρα που θαυμάζει απεριόριστα, τον Τσάρλς Ντίκενς. Γοητευμένη από το πνεύμα και το συγγραφικό του ταλέντο δεν αργεί να τον ερωτευτεί.

Το ίδιο όμως και αυτός. Παρ’ ότι παντρεμένος και με οικογένεια, νιώθει την καρδιά του να παραδίδεται στα ευγενικά χέρια της Νέλλη.

Όμως η σχέση τους δεν αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση. Είναι παράνομη και τα στερεότυπα μιας συντηρητικής κοινωνίας είναι έτοιμα να τους κατακεραυνώσουν.  Έτσι, η Nέλλη ζεί στην σκιά του, γίνεται αόρατη! Τον αγαπάει και τον στηρίζει, αλλά αυτός, αν και την νοιάζεται βαθιά, μοιάζει ανήμπορος να θυσιάσει το όνομα και τη φήμη του. Το παιδί τους γεννιέται νεκρό και η σχέση τους αργοσβήνει.

Λίγα χρόνια αργότερα η Νέλλη θυμάται τον νεκρό πια Ντίκενς. Παντρεμένη και με παιδιά δεν μπορεί στιγμή να ξεχάσει το μυστικό της. Ο άντρας αυτός δεν ζει μόνο στα βιβλία του, που εξακολουθεί να διαβάζει, αλλά ζει κυρίως μέσα της.

 

Organizers

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

Visited 217 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

poster

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

15 Μάρτιος, 2018 To 21 Μάρτιος, 2018

7:30 μμ To 11:59 μμ

Προβολές: Καθημερινά δύο προβολές στις 7.30 μ.μ. και στις 10.00 μ.μ. Σκηνοθεσία: Ρορ Ούθαγκ. Πρωταγωνιστούν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου.Read more…

poster

Έξοχων, Σέρρες, Ελλάδα

14 Ιούνιος, 2018 To 20 Ιούνιος, 2018

11:15 μμ To 11:59 μμ

Προβολές: Καθημερινά μια προβολή στις 23.15 μ.μ. Σκηνοθεσία: Άρι Άστερ. Πρωταγωνιστούν: Τόνι Κολέτ, Γκάμπριελ Μπερν, Μίλι Σαπίρο, Άλεξ Γούλφ, Αν Ντάουντ, Μάλορι Μπέχτελ.Read more…

sacreddeer

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

6 Δεκέμβριος, 2017

7:30 μμ To 9:30 μμ

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121′ Αγγλο-ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος.Read more…