Οι Alcalica live στο Καφέ Αμάν

6 Νοέμβριος, 2018

6 Νοέμβριος, 2018

21:30 To 23:59

Καφέ Αμάν, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

Event Description

Από το Βερολίνο, το πολιτικό/καλλιτεχνικό κέντρο της Ευρώπης, έως τη Μυτιλήνη, στο υδάτινο όριο, εκεί όπου σήμερα δοκιμάζεται ο ανθρωπισμός, εκεί όπου η συμφωνία EE – Τουρκίας δημιουργεί μια σκληρή πραγματικότητα.

Κάπως έτσι είναι και η πορεία των Alcalica, του σχήματος στον πυρήνα του οποίου συναντάμε τους Λεωνίδα Δανέζο και την Julie Loi. Μια πορεία η οποία συμπληρώνει 12 χρόνια. Μια πορεία η οποία σηματοδοτείται από εκλεκτικές συνεργασίες, 6 δίσκους και πολλές συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ. Μια πορεία η οποία ακροβατεί ακριβώς πάνω στα όρια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν ακριβώς για να υπερβαίνονται, για να συναντούνται, να συντήκονται και να αλληλεπιδρούν οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις. Η μουσική των Alcalica καταργεί στην πράξη διάφορα ψευδο-διλήμματα τύπου «Δύση-Ανατολή», μη διστάζοντας να φέρει σε ισότιμη συνομιλία τον μπαγλαμά και το σαντούρι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, το μυτιληνιό απτάλικο και το μεσοπολεμικό ρεμπέτικο με το drum ‘n’ bass και το αστικό industrial. Broken Beats και ποίηση σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτουν μια κινηματογραφική και ειλικρινή χορευτική μουσική Aegean Dream’n’bass. 

Organizers

Καφέ Αμάν

Χατζηιακώβου, Σέρρες

Visited 129 times, 1 Visit today

Add a Review

Your Rating for this listing:

 

Related Event

poster

Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια", Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

14 Φεβρουάριος, 2018

9:30 μμ To 11:00 μμ

«Τα Μαγικά Παραμύθια του Έρωτα» την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 21.30′ στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Μουσική Βραδιά με Αφήγηση Παραμυθιού για μεγάλους. περισσότερα…..

POSTER

EKKO LIVE STAGE, Βενιζέλου, Σέρρες, Ελλάδα

13 Απρίλιος, 2018

9:00 μμ To 11:59 μμ

Η παρουσίαση του πιο κομπλεξικού album της ελληνικής σκηνής είναι γεγονός την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. περισσότερα…..

poster

Καφέ Αμάν, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

20 Νοέμβριος, 2018

9:30 μμ To 11:59 μμ

Παραδοσιακοί σκοποί απο Μικρασία, Αρμενία, Τουρκία, τραγούδια του Καφέ Αμάν, σύγχρονες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί! Φοίβος Αποστολίδης: κρουστά Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι Μάκης Μπακλατζής: βιολί, τραγούδι Ιάκωβος Μωϋσιάδης: λάφτα,τραγούδι περισσότερα…..