Οι «Βalkanatolia» live στο Καφέ Αμάν

25 Ιανουάριος, 2019

25 Ιανουάριος, 2019

21:30 To 23:59

Καφέ Αμα΄ν, Χατζηικώβου, Σέρρες

Event Description

Οι balkanatolia, μια παρέα χριστιανών -μουσουλμάνων, Τούρκων-Ελλήνων μουσικών με πορεία 15 ετών στις μουσικές της Ελλάδας, Τουρκίας , Ανατολής και όχι μόνο, σας καλούν για ένα ρυθμικό, “άναρχο” ταξίδι που εκτείνεται από τους παραδοσιακούς ήχους των απλών ανθρώπων έως τους σύγχρονους δυτικούς ήχους. Για μια ethnic περιπλάνηση όπου τα ελληνικά δημοτικά συναντούν τα ασίκικα και σαμάνικα της ανατολής και οι μελωδίες των Ελλήνων της Σμύρνης τα Τούρκικα “αιρετικά”, μυστικιστικά αλεβίτικα. Ο σύγχρονος ήχος των πόλεων σμίγει με το πηγαίο συναίσθημα των φιλοσόφων της Ανατολής, καταλήγοντας στα μικτά τραγούδια της Ελλάδας και Τουρκίας.

Αναλυτικό βιογραφικό:

Η μουσική ομάδα `Balkanatolia` δημιουργήθηκε το 1995 ως τριμελές μουσικό σχήμα, καταθέτοντας την δική του μουσική αντίληψη πάνω στην παραδοσιακή μουσική των πολιτιστικών ομάδων που ζουν στη Θράκη, αλλά και στην Ελλάδα και Τουρκία. Το 1996 ο δρόμος τους συναντήθηκε με αυτήν του Θρακιώτη τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια, με τον οποίο ξεκίνησαν μια συνεργασία που κράτησε μέχρι το 2002.Έδωσαν μαζί συναυλίες σε πάρα πολλά σημεία της Ελλάδας, παρουσιάζοντας στους ανθρώπους την φωτεινή πλευρά της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Μαζί κυκλοφόρησαν και το δίγλωσσο ( ελληνικά-τουρκικά) CD single `Το τραγούδι της τιμής`.
Οι `Βαlkαnαtoliα`, σήμερα συνεχίζουν ανεξάρτητοι την πορεία τους, στοχεύοντας σε μια περιπλάνηση στις παραδοσιακές μουσικές και τα ηχοχρώματα της Ελλάδας, της Ανατολής και των Ανατολικών Βαλκανίων από μια σύγχρονη ματιά. Στην αναζήτηση αυτή ανακαλύπτουμε τις κοινές ρίζες της Ελληνικής-Τούρκικης-Ανατολικής-Δυτικής μουσικής, που μπορεί να ενώσει τα αισθήματα των ανθρώπων με την κοινή γλώσσα της μουσικής.
Οι `Balkanatolia` έχουν πάρει μέρος σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και έχουν μοιραστεί την σκηνή με πολλά γνωστά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, με κορυφαία στιγμή την μεγάλη συναυλία που έδωσαν για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας στο στάδιο της Ξάνθης με τον Θανάση Γκαϊφύλλια και τον Γιώργο Νταλάρα. Οι «Βαlkanatolia « έχουν περιοδεύσει και σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Τουρκίας όπως η Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα κ.α και έχουν μοιραστεί τη σκηνή και με γνωστούς Τούρκους μουσικούς.
Το πρόγραμμα των Balkanatolia αποτελείται από ένα εκρηκτικό και “άναρχο” κράμα ελληνικών-τούρκικων παραδοσιακών τραγουδιών. Τα ελληνικά δημοτικά συναντούν τα ασίκικα και σαμάνικα της ανατολής και οι μελωδίες των Ελλήνων της Σμύρνης τα Τούρκικα “αιρετικά” αλεβίτικα με πολλές δόσεις σύγχρονης δυτικής rock και ρυθμικής βαλκανικής μουσικής. Πολλά από τα τραγούδια ακούγονται σε δύο γλώσσες ή ενώνονται διαδοχικά. Κυρίαρχο στοιχείο τους είναι ο έντονος ρυθμός και ο “underground” παραδοσιακός ήχος….

Οι `Balkanatolia` είναι :

Χαλήλ Μουσταφά……………………..Σάζι, Ούτι,Τζιουμπούς / Τραγούδι
Δημήτρης Μπρέντας……….……….…Καβάλι, Γκάϊντα, Κλαρίνο (Δεν συμμετέχει)
Γκιονέν Μολλά…..……………………….Μπάσο
Θωμάς Αραμπατζής………………..…..Κιθάρα / Ηλ. Κιθάρα
Βεϊσέλ Αχμέτ……………..……………Καχόν, Κρουστά
Μεχμέτ Μουσταφά..……..…….………Βιολί
Ισμαήλ Αχμέτ…..………………………Κρουστά (Δεν συμμετέχει)

 

Organizers

Καφέ Αμάν

Χατζηιακώβου, Σέρρες

Visited 100 times, 4 Visits today

Add a Review

Your Rating for this listing:

 

Related Event

Αίγλη, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

25 Φεβρουάριος, 2018

9:00 μμ To 11:59 μμ

Το instrumental rock trio των Kalamata προσμειγνύει στον ήχο του ψυχεδελικές stoner rock επιρροές, συνδυασμένες με space rock στοιχεία, βγαλμένα από τα 70’s. περισσότερα…..

afisa

Καφέ Αμάν, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

20 Μάρτιος, 2018

9:30 μμ To 11:59 μμ

Από το Βερολίνο, το πολιτικό/καλλιτεχνικό κέντρο της Ευρώπης, έως τη Μυτιλήνη, στο υδάτινο όριο, εκεί όπου σήμερα δοκιμάζεται ο ανθρωπισμός, εκεί όπου η συμφωνία EE – Τουρκίας… περισσότερα…..

Poster

στο κλειδί του Φα, Ζακύνθου 7, Σέρρες

15 Δεκέμβριος, 2018

9:30 μμ To 11:59 μμ

Με τρεις δίσκους, έντονη ευρωπαϊκή δραστηριότητα, εκατοντάδες live σε όλη την Ελλάδα και έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της παγκόσμιας ροκ… περισσότερα…..