«Η ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ» (Diplomatie) στην Κινηματογραφκή Λέσχη

16 Απρίλιος, 2018

16 Απρίλιος, 2018

20:00 To 21:30

Είσοδος ελεύθερη

Event Description

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης Σερρών και ο Σύλλογος Ελληνοογαλλικής Φιλίας «Σέρρες – Fosses» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 16 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. στην Κινηματογραφική Λέσχη την ταινία «Η ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ». 

Ένα αξιόλογο φιλμ, με ψυχολογικές διακυμάνσεις και ανατροπές, που μας μεταφέρει σε μία ιστορική στιγμή και εποχή. Με θεατρικά στοιχεία και δύο σπουδαίες ερμηνείες από τους βετεράνους ηθοποιούς Νιλς Άρεστραπ (Niels Arestrup) και Αντρέ Ντισολιέ (André Dussollier). Ο θεατής, αν και γνωρίζει την εξέλιξη του δράματος, περιμένει με αγωνία την ολοκλήρωση της λεκτικής μονομαχίας των δύο πρωταγωνιστών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Μεταφερόμαστε στις 25 Αυγούστου του 1944. Οι σύμμαχοι εισβάλουν στο Παρίσι. Η Βαρσοβία έχει καταστραφεί τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τους Γερμανούς. Λίγο πριν την αυγή, ο Ντίτριχ φον Σόλτιτζ (Νιλς Άρεστραπ – Niels Arestrup), Γερμανός στρατιωτικός διοικητής στο Παρίσι, ετοιμάζεται να εκτελέσει τις εντολές του Αδόλφου Χίτλερ και να ανατινάξει το Παρίσι! Γέφυρες και ιστορικά μνημεία είναι όλα παγιδευμένα με εκρηκτικά και έτοιμα να εκραγούν από στιγμή σε στιγμή. Κι όμως, ως εκ θαύματος το Παρίσι, έστω και την τελευταία στιγμή, γλιτώνει από την αποτρόπαια αυτή πράξη και την καταστροφή.

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που έκαναν τον Σόλτιτζ να αρνηθεί να υπακούσει τις διαταγές του Χίτλερ;

Η συγκινητική προσπάθεια του πρέσβης της Σουηδίας Ραούλ Νόρντλινγκ να πείσει τον Γερμανό διοικητή στρατηγό Φον Τσόλτιτζ, να παρακούσει τις ρητές διαταγές του Χίτλερ και να μην ανατινάξει τα ιστορικά μνημεία της πόλης.

Organizers

Κινηματογραφική Λέσχη

Νίκου Νικολάου, Σέρρες, Ελλάδα

Visited 71 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

afisa

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

2 Νοεμβρίου, 2017 To 8 Νοεμβρίου, 2017

5:00 μμ To 6:30 μμ

Προβολές: Καθημερινά μια προβολή στις 5.00 μ.μ. μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.  Σκηνοθεσία: Πίτερ Λεπενιότης.Read more…

poster

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

17 Ιανουάριος, 2018

7:00 μμ To 9:20 μμ

Προβολή: Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ.Read more…

Σινέ Κρόνιο, Περιστέρη Κωστόπουλου, Σέρρες, Ελλάδα

28 Δεκέμβριος, 2017 To 3 Ιανουάριος, 2018

7:30 μμ To 9:15 μμ

Προβολές: Καθημερινά μια προβολή στις 7.30 μ.μ.  Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι.  Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Ουίλσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ.  Διάρκεια: 113 λεπτά.   Κατηγορία: Κοινωνική. Χαρακτηρισμός: Κατάλληλο.Read more…