Οι «ΓΛΟΥΛΑΓΚ» live στην ΑΙΓΛΗ

13 Δεκέμβριος, 2017

13 Δεκέμβριος, 2017

21:00 To 23:59

Αιγλη, Χατζιακώβου, Σέρρες, Ελλάδα

5 ευρώ

Event Description

Οι «Γκούλαγκ» δημιουργήθηκαν το 1985 στη Θεσσαλονίκη, και ουσιαστικά πρόκειται για το συγκρότημα το οποίο οδήγησε στην δημιουργία της δισκογραφικής από τη Θεσσαλονίκη «Lazy Dog Records» προκειμένου να κυκλοφορήσει ο δίσκος του. Αυτός κυκλοφόρησε το ’87 με τίτλο «Είσοδος Κινδύνου 0° C» και περιείχε έξι κομμάτια. Η σύνθεσή τους στο δίσκο ήταν Αλέκος Κανταρτζής φωνή, Κώστας Αποστολίδης κιθάρα και φωνή, Γιώργος Τ. ‘Vampir’ μπάσο και φωνή και Κώστας Καρκάλης τύμπανα.

Το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα ενεργό συναυλιακά τα πρώτα του χρόνια και πρωτοστάτησαν στην ίδρυση μιας ανεξάρτητης συναυλιακής εστίας στην πανεπιστημιούπολη της πόλης, το «Στέκι Της Φιλοσοφικής». ‘Εδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα, το ’87 στο «Βραχυκύκλωμα Club» στην Ηλιούπολη. Tο ’88 εμφανίζονται και σε Νορβηγία, Γερμανία και Ιταλία, όπου παίζουν κυρίως σε φοιτητικές εστίες. Στις 8 Φεβρουαρίου του ’88 παίζουν στο «Σινέ Αργώ» μαζι με τους «The Ex». Επίσης έχουν παίξει με άλλες μπάντες του εξωτεικού όπως «Fugazi», «Chaos U.K.», «Homo Detrutis» και «Disorder». Τον Ιανουάριο του ’89 κυκλοφορούν την d.i.y. κασέτα «Είμαστε Μικροί Μα Θα Μεγαλώσουμε». Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφορούν από την Γερμανική εταιρεία «Wreck Age Records» το εφτάιντσο «Big Talk». Κάνουν και δεύτερη περιοδεία στην Ευρώπη το ’90 με σταθμούς στη Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία.

Το Νοέμβριο του ’90 κυκλοφορεί ο δίσκος «Στην Αυλή Των Θεαμάτων» από την «Lazy Dog Records». Την ίδια χρονιά συμμετέχουν στις συλλογές «Οδόφραγμα Θορύβου» της «Βαρεμάρα Tapes» με δύο τραγούδια και «16 Guys Against The Rest Of The World Vol. I» της Γερμανικής εταιρείας «Weed Productions» με το κομμάτι «Εθισμός».

Επόμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στη δισκογραφία γίνεται τέσσερα χρόνια αργότερα με το single «Η Αλλη Πλευρά» από τη «Lazy Dog Records». Τον ίδιο χρόνο συμμετέχουν στην κασσετοσυλλογή «Κύμα πανικού I», της «Crazy Fly Tapes». Το ’95 συμμετέχουν σε άλλη μία Γερμανική συλλογή, τη «Lacmayer’s Island» της «Mekka Conserveci», με το κομμάτι «Η ‘Αλλη Πλευρά». Το ’96 κυκλοφορεί η τελευταία τους δουλειά, το «Πάτα Γερά», πάλι από τη»Lazy Dog Records». Η εταιρεία την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε σε ένα cd τους δύο πρώτους δίσκους τους, «Είσοδος κινδύνου 0° C» και «Στην Αυλή των Θεαμάτων».

To ’99 συμμετείχαν στο cd συλλογή «Κύμα πανικού II», της «Crazy Fly Tapes», με μια καινούργια εκτέλεση του «Αν θα τον βρείτε». Επίσης συμμετείχαν σε πολλές ακόμα εγχώριες κασετοσυλλογές. Μετά το «Πάτα Γερά» υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις στο γκρουπ. Αποχώρησε στην αρχή για επαγγελματικούς λόγους ο κιθαρίστας τους ο Κώστας Αποστολίδης, και μετά ο ντράμερ τους Κώστας Καρκάλης, ο οποίος πήγε στους «Ziggy Was». Ο George T. Vampire κι ο Αλέκος Κανταρτζής με νέα μέλη τους Γιώργο Καζέλη κιθάρα, Φώτη Δεμερτζή τύμπανα και Κώστα Θεοφανίδη κιθάρα, συνέχισαν για κάποια χρόνια ακόμη να δίνουν συναυλίες.

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ [ΦΩΝΗ] ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΕΛΗΣ [ΚΙΘΑΡΑ]
ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ [ΚΙΘΑΡΑ] GEORGE T. VAMPIR [ΜΠΑΣΟ]
ΦΩΤΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]

Organizers

ΑΙΓΛΗ Σέρρες

Χατζιακώβου, Σέρρες

Visited 123 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

 

Related Event

jamnight

στο κλειδί του φα, Σέρρες, Ελλάδα

17 Δεκέμβριος, 2017

7:30 μμ To 11:30 μμ

Come with your instument-s if you wanna play!!! supplied: Drums set, 2 Guitar amps, bass amp, inputs for keyboards or mic ! calling all musicians!!!  Read more…

afisa

Ρακάδικο, Νικηφόρου Φωκά, Σέρρες, Ελλάδα

21 Δεκέμβριος, 2017

9:00 μμ To 11:59 μμ

Την  Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ.  στο Pακάδικο, ο δεξιοτέχνης του βιολιού Κυριακός Γκουβέντας  και ο Βασίλης Κασούρας  με το λαούτο του σε πρόγραμμα ελεύθερο.Read more…

occrock

Barley, Επαρχιακή Οδός Σερρών-Νιγρίτας, Νιγρίτα, Σέρρες, Ελλάδα

4 Νοεμβρίου, 2017 To 5 Νοεμβρίου, 2017

9:30 μμ To 2:30 πμ

Οι OCCasionally Rock για πρώτη φορά στη Νιγρίτα σε ένα από τα ωραιότερα μπάρ του νομού.Read more…